Google Search rezolvă probleme de fizică, geometrie și trigonometrie

Google Search rezolvă probleme de fizică, geometrie și trigonometrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2023

Google și-a actualizat motorul de căutare și aplicația Lens cu funcții care permit vizualizarea și rezolvarea problemelor dificile din domenii precum geometria, trigonometria și fizica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua funcționalitate poate fi folosită în mai multe modalități. Una dintre acestea este scrierea ecuației direct în căsuța de căutare din Google Search.

De asemenea, modulul de rezolvare poate fi inițiat, dacă nu pornește singur, scriind în căsuța de căutare “[math solver]”.

Google Chrome pentru iPhone permite mutarea barei de adrese jos CITEȘTE ȘI Google Chrome pentru iPhone permite mutarea barei de adrese jos

La fel de ușor poate fi realizată o fotografie a ecuației cu aplicația Lens, pentru a obține nu doar răspunsul corect, ci și explicații pas cu pas ale rezolvării.

Folosirea Lens este utilă în special în cazul problemelor de geometrie, unde vizualizarea este foarte importantă. Lens poate explica atât componentele vizuale, cât și cele de text ale problemei.

Pentru început, Google Search și Lens nu pot rezolva chiar orice problemă din aceste domenii. Lens, de exemplu, se pricepe doar la probleme cu anumite tipuri de triunghiuri.

Cu aceeași ocazie, Google a lansat și noi modele 3D, care includ acum diagrame interactive legate de aproape 1.000 de subiecte, din biologie, chimie, fizică, astronomie și altele.

Actualizările lansate de Google vin într-un moment în care motorul de căutare al companiei este criticat pentru utilitatea sa care pare a fi din ce în ce mai redusă, ceea ce face ca găsirea informațiilor dorite să fie din ce în ce mai dificilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
fizică
geometrie
trigonometrie