Mările companii de tehnologie mint în legătură cu pericolul extincției umane din cauza AI-ului, susține co-fondatorul Google Brain

Mările companii de tehnologie mint în legătură cu pericolul extincției umane din cauza AI-ului, susține co-fondatorul Google Brain
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2023

Fondatorul Google Brain, Andrew Ng, crede că giganții din tehnologie, care se concentrează acum pe produse de inteligență artificială, manipulează opinia publică și autoritățile pentru a scăpa de concurența soluțiilor open-source.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marile companii de tehnologie mint cu bună știință în legătură cu posibilitatea ca rasa umană să sufere extincția din cauza inteligenței artificiale, afirmă Andrew Ng.

Aceștia promovează această idee pentru a crea teamă în rândul opiniei publice și, astfel, a forța autoritățile să impună reglementări foarte stricte în domeniul inteligenței artificiale.

ChatGPT câștigă peste două milioane de dolari pe lună, dar alte aplicații de AI îl depășesc CITEȘTE ȘI ChatGPT câștigă peste două milioane de dolari pe lună, dar alte aplicații de AI îl depășesc

Prin reglementări stricte, ar fi obstrucționate în primul rând micii jucători din industrie, care folosesc limbaje lingvistice, open-source, cele de care Google și ceilalți se tem că i-ar putea priva de venituri de miliarde și miliarde de dolari.

Andrew Ng nu neagă potențialele efecte negative pe care inteligența artificială le poate avea: „Doar pentru a fi clar, AI-ul a provocat deja daune. Mașinile autonome au ucis oameni, iar în 2010, un algoritm automat de tranzacționare a prăbușit piața bursieră. Reglementarea are rolul ei, dar doar pentru că reglementarea ar putea fi utilă, nu înseamnă că vrem o reglementare proastă".

Comentariile lui Andrew Ng vin după ce, în luna mai, peste 1100 de lideri din industrie, inclusiv Sam Altman, Elon Musk și co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, au semnat o scrisoare prin care se spune că "atenuarea riscului de dispariție din cauza AI-ului ar trebui să fie o prioritate globală”.

Andrew Ng este co-fondator al Google Brain și profesor la Universitatea Stanford, unde i-a predat, printre alții, șefului OpenAI Sam Altman.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
inteligență artificială
tehnologie
extincție
andrew ng