Google Stadia va fi lansat pe 19 noiembrie

Google Stadia va fi lansat pe 19 noiembrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 oct 2019

Serviciul de streaming pentru jocuri dezvoltat de Google va intra pe piață la timp pentru a fi trecut pe lista de cadouri pentru Crăciun, cel puțin în țările în care va fi disponibil la început.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La doar o zi după ce Microsoft a anunțat că începe testarea propriul serviciu de streaming pentru gaming, xCloud, șeful diviziei de hardware a Google, Rick Osterloh, a anunțat în cadrul evenimentului “Made by Google” că Stadia va fi lansat oficial pe 19 noiembrie.

Google, care pare să fie cel puțin cu un pas în fața Microsoft în acest moment, își va lansa serviciul în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda.

Numărul destul de mari de țări în care Stadia va fi disponibil încă din prima zi, poate sugera faptul că nu va trece mult până când acesta va fi lansat și în alte țări, inclusiv România.

VIDEO&FOTO Google a prezentat smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Google a prezentat smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL

Din 19 noiembrie, cei interesați pot achiziționa Stadia Founder's Edition, pentru 129,99 dolari. Pachetul include un Chromecast Ultra pentru streaming-ul propriu-zis, un controller albastru cu negru ediție limitată și două abonamente gratuite pentru trei luni.

Pachetul Founder's Edition va oferi acces la jocuri cu rezoluție 4K, suport HDR, 60 de cadre pe secundă și sunet 5.1.

Printre jocurile disponibile în momentul lansării se numără Assassin's Creed Odyssey, Red Dead Redemption 2, Destiny 2 și Wolfenstein: Youngblood.

După cele trei luni gratuite, o lună de abonament va costa 9,99 dolari.

Abia de anul viitor va fi disponibil pragul gratuit, care limitează rezoluția la HD și nu oferă sunet 5.1. Utilizatorii care vor opta pentru această variantă, vor trebui să-și cumpere separat jocurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
stadia
streaming
gaming
jocuri