Tranzacție: UiPath cumpără două companii

Tranzacție: UiPath cumpără două companii

Daniel Dines

scris 15 oct 2019

UiPath, companie fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, devenit recent cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), devenit anul acesta și lider mondial în domeniul automatizări software, a preluat compania olandeză ProcessGold, o platformă de operare pentru minerit al diferitelor procese tehnologice și de monitorizare a evoluției după implementarea automatizării, având clienți precum Deloitte, KPMG, EY, Porsche, KPN, Philips, The Salvation Army, Infineon, Webasto și Aegon. În paralel, UiPath preia și compania StepShot din Estonia, furnizor de software pentru Process Documentation.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

ProcessGold, cu sediul la Eindhoven, birouri în Germania și Franța și circa 50 de angajați, este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de software pentru companii tip Process Mining, cu 10 ani de experiență în dezvoltare de software Big Data / Business Intelligence și 7 ani de experiență în consultanță în Process Mining. UiPath va folosi compania inclusiv ca laborator de cercetare.

Sediul din Eindhoven

Sediul din Eindhoven

Până la acest moment, compania a fost condusă de Christiaan Esmeijer, devenit acum vicepreședinte la UiPath.

Tranzacție: UiPath cumpără două companii

StepShot, cu sediul la Tallinn, are peste 10 000 de utilizatori din întreaga lume, inclusiv companii precum Deloitte, Hershey's, Societe Generale.

Fondator și CEO-ul companiei este Sasha Reminnyi, instalat în poziția de Director of Product la UiPath.

Tranzacție: UiPath cumpără două companii

Profit.ro a anunțat recent că UiPath pregătește extinderea operațiunilor, luând în calcul inclusiv eventuale fuziuni sau achiziții strategice, precum și investiții în instruirea personalului.

Startup-ul fondat de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras, recent, 568 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare de tip Serie D de la investitori noi și existenți, operațiune care a ridicat evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari.

Noua rundă de finanțare aduce compania cu un pas mai aproape de listarea pe bursa de la New York. Conform planurilor anunțate anterior de Dines, UiPath vizează să se listeze pe piața Nasdaq până în 2021.

Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei CITEȘTE ȘI Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei

Acum, planul companiei este extinderea operațiunilor proprii, instruirea personalului, lansarea de noi produse și tehnologii, precum și finanțarea unor eventuale fuziuni sau achiziții strategice.

Chiar în acest moment compania pregătește lansarea a 12 noi produse.

UiPath, startup desprins în 2015 dintr-o companie românească specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, are sediul la New York și aproape 2.600 de angajați în 19 țări, inclusiv în România, unde se află principalul hub de cercetare-dezvoltare.

Compania dezvoltă și vinde tehnologie RPA (Robotic Process Automation), roboții software proprii fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut CITEȘTE ȘI Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut

La începutul anului trecut, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

Startup-ul se află în plin proces de expansiune accelerată: anul trecut, a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
investitii
achizitii strategice
listare bursa
ipo
daniel dines