Google va alerta utilizatorii când în motorul de căutare apar informații personale

Google va alerta utilizatorii când în motorul de căutare apar informații personale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 aug 2023

Google anunță o serie de îmbunătățiri menite să simplifice modul în care utilizatorii pot controla informațiile personale care apar în paginile de rezultate ale celui mai folosit motor de căutare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, Google lansa un instrument care permitea utilizatorilor să ceară ștergerea din motorul de căutare a unor informații personale sensibile, precum numărul de telefon, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail.

Acum, același instrument este dotat un panou de control, unde utilizatorii vor vedea clar când și ce informații personale apar în Google Search.

Google își va îmbunătăți asistentul digital cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Google își va îmbunătăți asistentul digital cu ajutorul AI-ului

Mai mult, utilizatorii vor primi o notificare când apar astfel de informații. Pe baza notificării, aceștia vor putea cere rapid eliminarea informațiilor respective.

Noua funcționalitate seamănă mult cu alta similară, lansată anul acesta de compania americană, care caută pe dark web să vadă dacă informațiile personale ale utilizatorilor au fost compromise ca urmare a vreunui atac cibernetic asupra unei companii.

Panoul de control pentru datele personale va putea fi accesat din aplicația mobilă Google, apăsând pe imaginea de profil și selectând din meniul deschis opțiunea „Results about you”.

Pentru început, noua facilitate este disponibilă doar în Statele Unite, însă Google spune că va putea fi folosită și în alte regiuni în curând.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
motor de căutare
informații personale