Meta a lansat o suită AI pentru crearea muzicii

Meta a lansat o suită AI pentru crearea muzicii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 aug 2023

Meta (Facebook) continuă să lanseze instrumente bazate pe inteligență artificială sub licență open-source, de data aceasta soluțiile companiei vizând generarea sunetului și a muzicii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a lansat o suită de modele AI, numită AudioCraft, care este compusă din trei componente dedicate creării sunetelor și a muzicii pornind de la simple comenzi scrise.

Din suita AudioCraft fac parte AudioGen și MusicGen, care pot fi folosite pentru generarea sunetelor, respectiv a muzicii, și EnCodec, care poate compresa sunetul rezultând o calitate ridicată a acestuia.

Meta se pregătește să lanseze chatboți cu personalități diverse CITEȘTE ȘI Meta se pregătește să lanseze chatboți cu personalități diverse

Suita este disponibilă sub licență open-source, dând posibilitatea utilizatorilor și cercetătorilor deopotrivă să antreneze modelele AI cu propriile date.

Compania americană spune că antrenarea modelelor AI din cadrul suitei s-a făcut folosind date proprii sau disponibile în mod public online și că nu există riscul încălcării drepturilor de autor.

Spre deosebire de soluțiile de inteligență artificială anterioare, care nu sunt foarte simplu de folosit, noua suită își propune să facă din crearea muzicii o operațiune la fel de simplă precum generarea textelor și a imaginilor cu ajutorului AI-ului, spun oficialii companiei.

Cei de la Meta susțin că lansarea noilor modele AI are în vedere în primul rând cercetarea. Experții pot încerca să lucreze la modalitățile de control și să crească performanța modelelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
ai
sunet
muzică