iPhone 12 primește suport pentru încărcarea wireless Qi2

iPhone 12 primește suport pentru încărcarea wireless Qi2
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mar 2024

Cel mai nou update de iOS a venit cu o surpriză pentru posesorii smartphone-urilor iPhone 12, care acum pot fi alimentate wireless cu o viteză dublă prin intermediul încărcătoarelor compatibile Qi2.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Când a lansat iPhone 12, Apple a activat alimentarea wireless Qi însă, aceasta se făcea cu 7,5W, la jumătate din cei 15W, cât era posibilă încărcarea wireless cu MagSafe.

Mulți au criticat compania la acea vreme, spunând că Apple își avantajează, astfel, propriile încărcătoare, reducând motivația pentru achiziționarea încărcătoarelor terțe.

Piața mondială de smartphone-uri ar urma să își revină în acest an CITEȘTE ȘI Piața mondială de smartphone-uri ar urma să își revină în acest an

Însă, iOS 17.4, update lansat în urmă cu câteva săptămâni, aduce suport pentru alimentarea wireless cu încărcătoare terțe compatibile cu Qi2.

Qi2 este cea mai recentă versiune a standardului de alimentare wireless dezvoltat de Wireless Power Consortium, din care face parte și Apple.

Comparativ cu vechea versiunea, viteza de încărcare wireless se dublează practic de la 7,5W la 15W, ceea ce, automat, reduce la jumătate timpul necesar ținerii telefonului la încărcat.

Suportul pentru Qi2 vine ca o surpriză nu doar că nu a fost anunțat oficial, dar și pentru că Apple nu face prea des astfel de favoruri, mai ales pentru un smartphone lansat în urmă cu patru ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12
ios
wireless
qi2