Google va începe să șteargă conturile inactive

Google va începe să șteargă conturile inactive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 nov 2023

În ceva mai bine de două săptămâni, Google va declanșa curățenia de iarnă și va elimina conturile care nu au mai fost folosite de cel puțin doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu câteva luni, Google anunța că va implementa o politică în urma căreia conturile inactive vor și șterse. Acum, compania anunță că această politică va fi pusă în practică de la 1 decembrie.

Conform politicii Google, contul inactiv este definit drept cel care nu a mai fost folosit de cel puțin doi ani. Activitatea presupune diverse acțiuni ce pot fi realizate cu serviciile incluse, de la verificarea e-mailului, la salvarea online a fotografiilor.

Metodă nouă de fraudă în investițiile cu monede virtuale. Victimele, convinse să-și instaleze pe device-uri programe de control de la distanță CITEȘTE ȘI Metodă nouă de fraudă în investițiile cu monede virtuale. Victimele, convinse să-și instaleze pe device-uri programe de control de la distanță

În urma ștergerii, vor fi eliminate automat toate datele asociate acestor conturi. Se estimează că vor fi șterse, astfel, mai multe milioane de conturi inactive.

Această politică vizează doar conturile Google personale, nu și cele care aparțin unor firme sau instituții de învățământ.

Google spune că unul din motivele care stau la baza acestei decizii este securitatea - conturile abandonate sau uitate pot fi explorate de hackeri în campanii cu malware sau spam.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
conturi