Operațiunile din porturi suspendate în mai multe state după un incident de securitate cibernetică la operatorul DP World Australia

Operațiunile din porturi suspendate în mai multe state după un incident de securitate cibernetică la operatorul DP World Australia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2023

Guvernul australian a anunțat sâmbătă că se ocupă de coordonarea răspunsului la un incident de securitate cibernetică care a forțat operatorul portuar DP World Australia să suspende operațiunile în porturile din mai multe state, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al DP World Australia a declarat sâmbătă pentru Reuters că operațiunile din porturile afectate nu au fost încă restabilite, relatează News.ro.

Un comunicat precizează că societatea "lucrează non-stop pentru a restabili operațiunile normale în condiții de siguranță" după ce breșa a fost detectată vineri seara târziu.

Ministrul de interne Clare O'Neil a declarat sâmbătă pe platforma X că guvernul coordonează răspunsul la această situație. Coordonatorul național pentru securitate cibernetică al Australiei, numit la începutul acestui an ca răspuns la mai multe breșe majore de securitate a datelor, gestionează răspunsul oficial la incident, a declarat O'Neil.

INFOGRAFIC MOL: Vânzări record de carburanți în România. Maghiarii au profitat de reviziile rafinăriilor concurenței CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC MOL: Vânzări record de carburanți în România. Maghiarii au profitat de reviziile rafinăriilor concurenței

DP World Australia, parte a gigantului portuar DP World, deținut de statul Dubai, operează patru terminale de containere în Australia, la Melbourne, Sydney, Brisbane și Fremantle, în Australia de Vest.

Potrivit DP World, în regiunea Asia-Pacific compania are peste 7.000 de angajați și deține porturi și terminale în 18 locații.

viewscnt
Afla mai multe despre
incident securitate cibernetica
operator portuar australia
operatiuni suspendate in port