Google va indexa toate site-urile pornind de la versiunea mobilă a acestora

Google va indexa toate site-urile pornind de la versiunea mobilă a acestora
scris 6 mar 2020

Așa numita indexare “mobile-first” va fi de anul acesta modalitatea implicită prin care Google va indexa site-urile web, ceea ce ar putea duce la modificări importanta de rankare.

După aproape patru ani de teste, Google va începe din luna septembrie să indexeze toate site-urile web pornind de la versiunea mobilă a acestora și nu de la varianta pentru PC, cum făcea până acum.

Schimbarea vine să reflecte modificarea obișnuinței de navigare a utilizatorilor, care folosesc acum mai mult dispozitivele mobile decât PC-urile pentru a vizita site-urile web.

Facebook are un nou instrument pentru depistarea conturilor false, bazat pe învățarea mecanică CITEȘTE ȘI Facebook are un nou instrument pentru depistarea conturilor false, bazat pe învățarea mecanică

Google a început să schimbe prioritatea indexării către versiunile mobile încă de anul trecut, pentru a realiza o trecere treptată la un index bazat pe variantele mobile ale site-urilor. 70% dintre site-uri, sunt deja indexate plecându-se de la varianta pentru dispozitive mobile.

Anunțul de astăzi reprezintă încheierea unui proces, care va avea loc în luna septembrie a acestuia. Din acel moment, toate site-urile vor fi indexate pe principiul mobile-first și vor ranka în paginile de rezultate ca atare.

Majoritatea site-urilor sunt deja pregătite pentru această schimbare, având versiuni mobile speciale sau, de preferat, versiuni “responsive”, care-și schimbă layout-ul automat, în funcție de dispozitivul de pe care sunt accesate.

Site-urile care nu s-au îngrijit până acum să se optimizeze pentru dispozitivele mobile, vor vedea o scădere a traficului din Google, urmând să piardă locuri în paginile de rezultate în favoarea site-urilor optimizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
indexare
web