HP respinge oferta de 35 miliarde de dolari a Xerox

HP respinge oferta de 35 miliarde de dolari a Xerox
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2020

HP Inc a anunțat joi că a respins oferta majorată de preluare din partea Xerox, de aproximativ 35 miliarde de dolari, apreciind că oferta încă subevaluează producătorul american de PC-uri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, Xerox, unul dintre cei mai mari producători de fotocopiatoare, a majorat oferta de cumpărare a HP Inc de la 22 la 24 de dolari pe acțiune, după ce tentativa precedentă de achiziționare fusese respinsă, scrie Agerpres.

Facebook are un nou instrument pentru depistarea conturilor false, bazat pe învățarea mecanică CITEȘTE ȘI Facebook are un nou instrument pentru depistarea conturilor false, bazat pe învățarea mecanică

"Mesajul nostru către acționarii HP este clar: oferta subevaluează HP și acordă beneficii disproporționate acționarilor Xerox, în detrimentul acționarilor HP", a afirmat joi Chip Bergh, președintele Board-ului producătorului american de PC-uri. Acesta a adăugat: "Oferta Xerox îi va lăsa pe acționarii noștri cu o investiție într-o entitate combinată care este afectată de povara datoriilor și care, prin urmare, va avea nevoie de reduceri de costuri care vor pune în pericol întreaga companie".

Cu sediul la Norwalk, în Connecticut, Xerox este unul dintre pionierii industriei tehnologice la nivel global, având o istorie de peste 100 de ani. În România, Xerox este prezentă prin companiile Xerox Echipamente și Servicii și Xerox Business Services România și este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de managementul documentelor și al proceselor de business.

HP, companie creată în 2015 în urma divizării activităților Hewlett-Packard, este prezentă pe piața românească prin intermediul subsidiarei HP Inc. România. Producătorul american de PC-uri, laptop-uri și imprimante a anunțat, anul trecut, că va desființa circa 16% din locurile de muncă la nivel global, parte a unei restructurări menite să scadă costurile și să stimuleze vânzările.

viewscnt
Afla mai multe despre
hp
xerox