Google va lansa anul acesta smartphone-ul Pixel 5a 5G

Google va lansa anul acesta smartphone-ul Pixel 5a 5G
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2021

În ciuda numeroaselor zvonuri contrare și a crizei de componente, Google spune că va lansa, totuși, smartphone-ul Pixel 5a 5G, cândva în cursul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a fost forțat să anunțe smartphone-ul Pixel 5a 5G, deși acesta nu este încă gata și, cel mai probabil, va fi lansat abia peste câteva luni. Și asta din cauza zvonurilor din mai multe surse care-l dădeau tras pe linia moartă.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Mai multe publicații au scris despre faptul că Google ar fi renunțat să mai lanseze anul acesta modelul Pixel 5a 5G, din cauza crizei de chipset-uri. Drept urmare, gigantul american a fost nevoit să iasă cu o comunicare în care să contrazică zvonurile și, automat, să confirme lansarea viitoare a telefonului.

Dincolo de infirmarea zvonurilor, Google nu oferit detalii despre Pixel 5a 5G. Conform unor informații neoficiale, acesta va fi un model de gamă inferioară, cu un ecran de 6,2 inch, două camere foto și o ieșire audio de 3,5 mm.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Google mai pregătește, tot pentru acest an, flagship-ul Pixel 6, care ar urma să fie primul smartphone în care Google va folosi un chipset dezvoltat intern, ce poartă numele de cod Whitechapel.

Dincolo de zvonurile infirmate privind anularea smartphone-ului Pixel 5a 5G, criza de chipset-uri este cât se poate de reală, iar impactul acesteia se face puternic simțit nu doar în zona smartphone-urilor, ci și în alte industrii, precum cea auto.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Surse din zona furnizorilor de componente spun că și Apple, care și-a făcut anterior stocuri, are probleme și că ar fi decis deja amânarea lansării anumitor modele de iPad și MacBook, iar stocurile pentru iPhone-uri ar fi la limită.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel
chipset