Grupul Huawei a pledat nevinovat pentru 13 capete de acuzare aduse împotriva sa la un tribunal federal din New York

Grupul Huawei a pledat nevinovat pentru 13 capete de acuzare aduse împotriva sa la un tribunal federal din New York
scris 15 mar 2019

Grupul Huawei Technologies a pledat joi nevinovat pentru 13 capete de acuzare aduse împotriva sa la un tribunal din New York, pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de rețele de telecomunicații din lume este acuzat de fraudă bancară și electronică, încălcarea sancțiunilor împotriva Iranului și obstrucționarea justiției, scrie News.ro.

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, a fost arestată în decembrie în Canada, sub acuzațiile aduse împotriva companiei. Ea a spus că este nevinovată și se opune extrădării în Statele Unite.

Problemele Facebook, oportunitate pentru Telegram: a înregistrat 3 milioane de utilizatori noi miercuri CITEȘTE ȘI Problemele Facebook, oportunitate pentru Telegram: a înregistrat 3 milioane de utilizatori noi miercuri

Meng și Huawei sunt acuzate că au fraudat HSBC și alte bănci pentru că ar fi descris incorect relația cu Skycom Tech, o companie paravan suspectată de relații cu Iranul.

Potrivit Huawei, Skycom era o parteneră de afaceri locală, în timp ce SUA susțin că era o filială neoficială utilizată pentru ascunderea afacerilor Huawei cu Iranul.

Procurorul adjunct David Kessler a declarat în instanță că procurorii urmează să trimită Skycom acuzațiile.

Autoritățile americane susțin că Huawei s-a folosit de Skycom pentru a obține bunuri, tehnologie și servicii în Iran și pentru a transfera bani prin intermediul sistemului bancar internațional.

Următorul termen în instanță a fost stabilit pentru 4 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
tribunal
new york