Guvernul de la Paris monitorizează viitorul grupului de servicii IT Atos

Guvernul de la Paris monitorizează viitorul grupului de servicii IT Atos
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2022

Guvernul de la Paris monitorizează cu atenție evoluțiile din jurul Atos, pe care îl consideră un activ strategic, a afirmat un oficial in Ministerul de Finanțe, pe fondul declinului acțiunilor grupului francez de servicii IT, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania a prezentat investitorilor un plan ce prevede scindarea operațiunilor sale și vânzarea de active, precum și plecarea directorului general Rodolphe Belmer în 30 septembrie, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor cu peste 25%, scrie Agerpres.

EXCLUSIV LISTA actualizată a schimbărilor fiscale pregătite: Restricționarea unor coduri CAEN pe microîntreprindere și impozitarea dură a câștigurilor din jocuri de noroc. Plus alte tăieri, limitări și majorări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LISTA actualizată a schimbărilor fiscale pregătite: Restricționarea unor coduri CAEN pe microîntreprindere și impozitarea dură a câștigurilor din jocuri de noroc. Plus alte tăieri, limitări și majorări

Oficialul a precizat că Executivul urmărește în special structura acționariatului Atos. Cu declinul de marți, capitalizarea bursieră aproape s-a înjumătățit în ultima săptămână.

Belmer, care a preluat conducerea în ianuarie, și Consiliul de Administrație, sunt în conflict din cauza viitorului diviziei de securitate cibernetică BDS, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, directorul general dorind vânzarea afacerea în timp ce Board-ul vrea să o păstreze.

Atos ar urma să se scindeze în două entități publice listate, și a numit doi directori generali adjuncți, Nourdine Bihmane și Philippe Oliva, pentru a conduce entitățile. Scindarea este menită să "valorifice valoarea", ca parte a unui plan mai amplu, al cărui cost este estimat la 1,6 miliarde de euro în perioada 2022-2023, a anunțat compania.

Atos va vinde active de aproximativ 700 milioane de euro, a precizat Belmer.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
franta