Guvernul SUA a început să emită licențe pentru unele companii care aprovizionează grupul chinez Huawei

Guvernul SUA a început să emită licențe pentru unele companii care aprovizionează grupul chinez Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

Guvernul american a început să emită licențele pentru unele dintre companiile care aprovizionează grupul chinez de telecomunicații Huawei, care se află pe o listă neagră din motive de securitate, oferind o mult-așteptată claritate pentru industrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile au început miercuri să fie anunțate de aprobarea sau respingerea solicitărilor de licențe de către Departamentul pentru Comerț, au declarat două surse din industrie, în timp ce președintele Donald Trump încearcă să încheie un acord comercial parțial cu președintele chinez Xi Jinping, scrie News.ro.

Nu este clar ce produse au fost aprobate pentru vânzare, dar măsura aduce o mult-așteptată claritate pentru companiile americane, care anul trecut au înregistrat vânzări de ordinul miliardelor de dolari către Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații la nivel mondial.

Google, Facebook, Amazon.com și Apple se apără într-o investigație din Congresul SUA CITEȘTE ȘI Google, Facebook, Amazon.com și Apple se apără într-o investigație din Congresul SUA

Huawei, care este și al doilea mare producător de telefoane mobile din lume, aștepta cu nerăbdare o licență pentru ca Google să îi furnizeze în continuare sistemul de operare Android, în condițiile în care lansează noi modele.

Secretarul pentru Comerț Wilbur Ross a declarat marți seara, la televiziunea Fox Business Network, că a primit 290 de cereri pentru licențe și că agenția pe care o conduce a început să trimită notificări de aprobare sau respingere a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
licenta
guvern sua