Hackerii au accesat sistemele a zeci de companii de telecomunicații și au furat un volum uriaș de date, în șapte ani

Hackerii au accesat sistemele a zeci de companii de telecomunicații și au furat un volum uriaș de date, în șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Hackerii au accesat sistemele a zeci de companii de telecomunicații și au furat un volum uriaș de date, pe parcursul unei campanii de spionaj derulate pe parcursul a șapte ani, potrivit companiei americano-israeliene de securitate cibernetică Cybereason, care a identificat legături cu activități anterioare chineze de acest tip, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigatorii Cybereason au anunțat că atacatorii au accesat sistemele unor companii din peste 30 de țări pentru a  obține informații despre persoane din guverne, autorități de aplicare a legilor și din politică, scrie News.ro.

Hackerii au utilizat instrumente legate de alte atacuri atribuite Beijingului de către Statele Unite și aliații lor occidentali, a declarat Lior Div, director executiv al Cybereason.

FOTO A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume CITEȘTE ȘI FOTO A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

”Un nivel atât de ridicat de sofistica arată că nu este un grup criminal. Este un guvern care are capacitatea de a efectua un astfel de atac”, a spus Div.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus că nu cunoaște raportul, dar a adăugat că nu ar permite nimănui să efectueze astfel de activități pe teritoriu  chinez sau folosind infrastructura chineză.

Cybereason a refuzat să menționeze numele companiilor afectate sau țările în care își desfășoară acestea activitatea. Persoane apropiate situației au spus că Beijingul țintește tot mai mult companii de telecomunicații din Europa Occidentală.

Guvernele occidentale au avertizat că hackerii chinezi au accesat sistemele unor companii și agenșii guvernamentale din toată lumea, pentru a fura secrete comerciale și date personale, pentru spionaj.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicații din Europa a declarat că grupul nu a fost în contact cu Cybereason, înainte de publicarea raportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hacker
telecomunicatii