Hackerii au furat codul sursă al mai multor produse Microsoft

Hackerii au furat codul sursă al mai multor produse Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mar 2022

Aceeași hackeri care au atacat cu succes mai multe companii de tehnologie au reușit să pătrundă în rețeaua Microsoft și să copieze codul sursă al unora din produsele companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul Lapsus$ a pretins că intrat în posesia unor coduri sursă deținute de Microsoft, precum cele ale produselor Bing și Cortana. Hackeri au postat și o arhivă de aproape 37GB pentru a-și susține afirmațiile.

Microsoft a confirmat incidentul, spunând că hackerii au compromis un singur cont de utilizator, prin intermediul căruia au furat părți ale mai multor coduri sursă.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Alături de Bing și Cortana, din al căror cod sursă hackeri ar fi copiat 45%,  Microsoft spune că aceștia au reușit să fure și 90% din codul sursă de la Bing Maps.

Gigantul american mai spune că incidentul nu prezintă un risc elevat, adică nu include elemente care să ajute hackerii să pună în pericol clienții companiei. De altfel, nu se menționează nimic de Windows sau suita Office.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Grupul Lapsus$, a fost extrem de productiv în ultima vreme, el având succes în atacurile care au vizat companii precum Nvidia, Ubisoft și Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
securitate
microsoft