Hackerii au lansat 40 de milioane de atacuri împotriva Ecuadorului, inclusiv din România, după expulzarea lui Assange

Hackerii au lansat 40 de milioane de atacuri împotriva Ecuadorului, inclusiv din România, după expulzarea lui Assange
scris 16 apr 2019

Instituțiile de stat din Ecuador au fost țintele a 40 de milioane de atacuri lansate de hackeri după expulzarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din ambasada ecuadoriană de la Londra, a declarat luni ministrul adjunct al telecomunicațiilor, Patricio Real, citat de Xinhua.

Potrivit oficialului, cele mai multe atacuri au început joia trecută, din Regatul Unit, Franța, România, Statele Unite, Brazilia și Ecuador, scrie Agerpres.

FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat

Cancelaria prezidențială de la Quito, Ministerele de Interne și Externe și Banca Centrală a Ecuadorului au fost doar câteva din țintele pirateriei informatice. Au fost compromise câteva pagini (de internet) ale autorităților autonome descentralizate, a precizat Real, care a susținut că problemele nu s-au extins deoarece situația a fost remediată în câteva ore. Prin campania declanșată, hackerii au intenționat să dezactiveze site-urile de internet guvernamentale, a adăugat el.

Cofondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat după ce a petrecut șapte ani în Ambasada Ecuadorului de la Londra. Assange a fost arestat la Ambasada Ecuadorului, aflată în centrul Londrei, în baza unui mandat de arestare emis pe 29 iunie 2012, pentru că nu s-a prezentat la tribunal.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hackeri
atacuri cibernetice