Hackerii intră pe ușa din față a casei inteligente Samsung

Hackerii intră pe ușa din față a casei inteligente Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2016

Cercetătorii din domeniul securității au descoperit o serie de vulnerabilități în sistemul de automatizare Smart Home al celor de la Samsung care, printre altele, fac posibilă deschiderea de la distanță a ușilor încuiate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sub egida Smart Home se regăsește platforma Internet of Things a Samsung, platformă care grupează sub același acoperiș lacăte electronice, termostate, cuptoare, frigidere și diverse alte obiecte casnice ridicate la ”rangul Smart” prin conectarea la internet.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au demonstrat că framework-ul, structura de bază a platformei, suferă de probleme grave de securitate, ce nu pot fi rezolvate printr-un simplu update. Aceștia au avertizat chiar utilizatorii să se gândească de două ori înainte să folosească un astfel de sistem pentru ușile locuinței sau paza unor obiecte valoroase.

Cercetătorii au reușit să genereze codul PIN necesar deblocării ușilor care foloseau lacătul electronic al celor de la Samsung. Acest cod este necesar descuierii ușii și este generat de aplicația folosită pe smartphone.

Deși aplicația a fost creată doar cu scopul încuierii și descuierii digitale a ușii, aceasta beneficiază de drepturi suplimentare de acces, drepturi care pot fi folosite de hackeri pentru a obține codul PIN generat automat pentru deblocarea lacătului.

Și mai îngrijorător este faptul că nu doar aplicația dedicată lacătului electronic este afectată, ci, conform cercetătorilor, 55% din cele 499 de aplicații folosite în domeniul IoT sunt susceptibile să aibă aceleași vulnerabilități.

Problemele descoperite de cercetătorii americani nu fac decât să sporească una dintre cele mai mari temeri legate de iminentul asalt al Internet of Things. Având deja experiența securității precare a internetului, multă lume se așteaptă ca dispozitivele casnice inteligente să cadă ușor victima atacurilor informatice sau a hoților.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smart home
iot
inyernet of things
securitate