Harddisk-urile externe Western Digital, vizate de un malware care șterge tot conținutul

Harddisk-urile externe Western Digital, vizate de un malware care șterge tot conținutul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iun 2021

Utilizatorii mediilor externe de stocare din seria My Book Live, comercializată de Western Digital, sunt victimele unui atac în masă, care elimină, de la distanță, tot conținutul stocat pe acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Harddisk-urile externe My Book Live sunt recunoscute și apreciate pentru funcțiile remote pe care le oferă prin intermediul unei conexiuni la internet - utilizatorii și companiile pot accesa de la distanță datele stocate acestea.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Facilitatea este disponibilă doar dacă utilizatorul optează pentru conectarea la internet, prin intermediul unui cablu de rețea, fiind intermediată de serverele Western Digital.

Aceeași conexiune la internet face posibil un atac cu malware, pe care mai mulți utilizatori l-au remarcat ultimele zile. Atacatorul trimite de la distanță comanda de resetare la configurația originală a dispozitivului, ceea ce duce, automat, la ștergerea tuturor datelor stocate.

Western Digital spune că serverele companiei nu au fost compromise și că atacul vizează direct device-urile My Book Live conectate la internet.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Până când experții vor elucida modul de operare și scopul atacului, care, aparent, șterge conținutul fără discriminare, tot ce pot face utilizatorii este să deconecteze harddisk-urile de la internet.

Compania americană spune că investighează și ea problema și va furniza update-uri, pe măsură ce acestea vor fi dezvoltate.

viewscnt
Afla mai multe despre
harddisk
western digital
my book live
malware