Bittnet Systems semnează a doua sa achiziție transfrontalieră

Bittnet Systems semnează a doua sa achiziție transfrontalieră
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2021

Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a preluat 20% din acțiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro, de la Moore Academy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este a doua tranzacție transfrontalieră, după ce în martie a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.

Valoarea tranzacției este de 275.000 euro. Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub formă de împrumut în următorii 3 ani, pe baza proiectelor specifice de dezvoltare ale DataScript. Conform acordului de investiții, începând cu 2021, DataScript va distribui dividende anuale într-o proporție maximă de 50% din profit.

În 2020, DataScript a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro și EBITDA de 180.000 de euro.

META Trust, format din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, numește un spaniol în funcția de CEO CITEȘTE ȘI META Trust, format din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, numește un spaniol în funcția de CEO

„Divizia de training a avut întotdeauna o importanță strategică pentru noi, având în vedere că Bittnet a început ca o companie de training în IT. În contextul transformării digitale în curs de desfășurare în întreaga lume, ne așteptăm ca tot mai multe companii să investească în educație, precum și în reconversia angajaților lor. Potrivit experților, aproximativ 40% din locurile de muncă existente vor dispărea până în 2030 din cauza digitalizării, în timp ce deficitul specialiștilor în domeniul IT&C va continua să se adâncească la nivelul UE în următorii ani” a declarat Mihai Logofătu.

DataScript are o experiență de 13 ani pe piața din Cehia și este unul dintre cele mai importante centre de training în IT din această țară. Compania operează atât în segmentul de furnizare de servicii de training către clienți corporativi, cât și către persoane fizice, furnizând cursuri în DevOps, RedHat și curriculum-ul Amazon Web Services.

După finalizarea tranzacției, Bittnet Training se va implica în transferul de cunoștințe cu DataScript. Portofoliul de servicii al companiei este complementar cu cel al Bittnet Training, astfel încât sinergii importante pot fi realizate la nivel transfrontalier de către cele două companii. Certificările complementare ale centrului de training DataScript includ, printre altele: Red Hat Alliance Training Partner, Symantec Authorized Education Delivery Partner și Veritas Authorized Training Partner.

Startup-urile revin în forță la interviuri luptând umăr la umăr cu multinaționalele pentru angajați. Piața muncii a redevenit fierbinte, recrutorii nu se mai confruntă cu exces de aplicanți, ci chiar cu o lipsă acută de oameni dispuși să-și schimbe job-ul CITEȘTE ȘI Startup-urile revin în forță la interviuri luptând umăr la umăr cu multinaționalele pentru angajați. Piața muncii a redevenit fierbinte, recrutorii nu se mai confruntă cu exces de aplicanți, ci chiar cu o lipsă acută de oameni dispuși să-și schimbe job-ul

DataScript face parte din grupul de consultanță, audit și tehnologie Moore Cehia, deținut de Petr Kymlička și Radovan Hauk. Activitatea Grupul include consultanță și audit, precum și servicii contabile, fiscale, juridice, de formare și educaționale, tehnologice și ICT. În 2020, Moore Cehia a raportat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 20 de milioane de euro. Moore Cehia face parte din Moore Global, una dintre cele mai mari rețele internaționale de audit și consultanță.

După finalizarea tranzacției cu Bittnet Group, Moore va deține 80% din acțiunile DataScript sro prin entitatea Moore Academy CZ sro.

Grupul Bittnet Systems a raportat pentru anul trecut venituri consolidate de 108,6 milioane de lei și un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul net consolidat al Grupului a crescut cu aproape 2,7 milioane lei, Bittnet închizând astfel anul cu profit net.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Într-un an în care majoritatea companiilor au fost sever afectate sau au înregistrat scăderi semnificative ale cifrei de afaceri, Grupul Bittnet a realizat un cashflow operațional de peste 8 milioane lei, care, combinat cu accesul la piața de capital, a permis efectuarea de investiții în dezvoltarea Grupului. În consecință, în 2020 Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane lei în Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator.

În contextul unei contracții economice naționale de 3,9% în 2020, Divizia de Tehnologie a Bittnet Group, care include Dendrio și Elian, a înregistrat venituri de 96,6 milioane de lei, o creștere de peste 11%. Marja brută a crescut cu 33%, iar divizia a încheiat anul 2020 cu o creștere de peste 4 milioane lei a profitului operațional, ajungând la 2,5 milioane lei. Activitatea Diviziei de Educație, reprezentată de Bittnet Training și Equatorial, a fost afectată de reducerile sau înghețarea bugetului pentru training. Prin urmare, veniturile au scăzut cu 6% față de 2019. Cu toate acestea, Grupul a încheiat anul cu un profit operațional de 4.3 milioane lei și aproximativ 25 milioane de lei în numerar, cu aproape 20% mai mult decât în anul precedent.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Capitalizarea de piață a BNET s-a apreciat cu 22% în cursul anului 2020, ajungând la 159 milioane de lei. Pe tot parcursul anului 2020, aproximativ 40% din free-float-ul Bittnet a fost tranzacționat activ de către investitori. În 2020, Bursa de Valori București a inclus acțiunile BNET în indicii BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK și BETPlus. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET vor fi, de asemenea, incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

"Într-un an dificil în care indicele BET-XT a înregistrat un declin de 4%, acționarii Bittnet au înregistrat o rentabilitate de 22%, fără a lua în considerare randamentul suplimentar înregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din martie anul trecut. Avem un plan clar pentru 2021 în ceea ce privește activitatea noastră pe piața de capital - urmează o ofertă publică de acțiuni preferențiale Bittnet, care ne va permite să eliminăm costurile de finanțare și să creștem semnificativ marja de profit, fără a dilua drepturile de vot ale acționarilor existenți. Pe lângă recenta noastră includere în indicii FTSE, vedem anul 2021 ca pe un an de transformare a prezenței noastre pe piața de capital din România", a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

În 2020, Bittnet a lansat câteva proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, precum și proiectele DevOps Artisans și CTRL+N ale Bittnet Training.

Se estimează că investițiile efectuate în pe parcursul anului 2020 vor continua să aducă rezultate în 2021.

Bittnet își propune în acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de companiile care s-au alăturat grupului în 2020. Începând cu 2021,

Divizia de Educație a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, the eLearning Company iar Divizia de Tehnologie are în componență Dendrio Solutions, Elian Solutions și Softbinator Technologies.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
logofatu