HTC lansează Exodus 1s, un smartphone cu suport complet pentru Bitcoin

HTC lansează Exodus 1s, un smartphone cu suport complet pentru Bitcoin
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 oct 2019

Cândva unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri, HTC pare să-și fi găsit o nișă mai puțin agitată pe zona dispozitivelor mobile dedicate transferului de monede virtuale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Producătorul taiwanez își promovează noul smartphone drept un nod autonom de Bitcoin care poate fi folosit pentru a valida și realiza tranzacții cu monede virtuale, fără a depinde un serviciu terț centralizat.

Practic, toate operațiunile posibile pe baza monedelor virtuale pot fi făcute direct de pe telefon.

Problema este că aceste operațiuni necesită multă putere, ceea ce poate avea un impact negativ major asupra duratei de viață a bateriei.

Huawei se află în negocieri preliminare cu mai mulți operatori americani de telecomunicații pentru licențierea tehnologiei sale 5G CITEȘTE ȘI Huawei se află în negocieri preliminare cu mai mulți operatori americani de telecomunicații pentru licențierea tehnologiei sale 5G

Exact din acest motiv, HTC recomandă ca aceste facilități să fie folosite doar pe conexiunea de WiFi și doar când telefonul este băgat la încărcat.

Exodus 1s poate stoca inclusiv întregul registru de Bitcoin, cu condiția conectării unui card de memorie de cel puțin 400 GB. Registrul de Bitcoin are în prezent aproximativ 260 GB și crește cu 60 GB pe an.

La fel ca primul model din serie, Exodus 1s include portofelul de criptomonede Zion care poate fi folosit pentru a stoca, printre altele, Bitcoin, Ether, Litecoin și Steller.

Noul smartphone cu suport pentru monede virtuale al celor de la HTC va costa 219 euro și va putea fi plătit și cu criptomonede.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
monede virtuale
smartphone
htc