Huawei a folosit, din nou, fotografii făcute cu un aparat profesional pentru promovarea unui smartphone

Huawei a folosit, din nou, fotografii făcute cu un aparat profesional pentru promovarea unui smartphone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2019

Un teaser pentru viitorul flagship al producătorului chinez este bazat pe fotografii făcute cu un DSLR și nu cu telefonul promovat, așa cum se lasă să se înțeleagă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Campania de promovare a primul flagship Huawei pentru 2019 a început în forță, cu un scandal privind fotografiile folosite. Un teaser care lauda camera foto a viitorului smartphone este însoțit de fotografii realizate, în realitate, de un aparat foto profesional.

Imaginile folosite de Huawei sunt fotografii stock, cumpărate de producătorul chinez de pe site-urile de profil. Cel puțin una dintre acestea este disponibilă în catalogul de pe Getty Images.

Huawei a emis și un comunicat în legătură cu acest incident, în care spune, în esență, că este vorba de o neînțelegere și că fotografiile folosite în campania de promovare a lui P30 au doar rolul artistic de a sugera unele din facilitățile camerei foto a viitorului smartphone.

Google închide astăzi încă o aplicație de chat, lansată cu mare tam-tam în urmă cu mai puțin de 3 ani CITEȘTE ȘI Google închide astăzi încă o aplicație de chat, lansată cu mare tam-tam în urmă cu mai puțin de 3 ani

Însă Huawei nu este la prima abatere de acest gen. În vara anului trecut a făcut exact același lucru pentru a promova modelul Nova 3.

Atunci s-a aflat după ce modelul din promo a postat online o imagine în care se vedea fotograful și camera foto cu care a fost realizată fotografia promovată de producător ca fiind obținută cu telefonul.

În apărarea celor de la Huawei, folosirea de materiale de promovare înșelătoare nu este o noutate în industria de smartphone-uri și cu siguranță nu este limitată la un singur producător. Samsung și alții au și ei un lung istoric în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
p30