Huawei a vândut mai multe telefoane decât Apple în 2019

Huawei a vândut mai multe telefoane decât Apple în 2019
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 ian 2020

În ciuda unui ultim trimestru cu rezultate record, Apple nu a reușit să țină piept anul trecut producătorului chinez, care a trebuit să se adapteze și limitărilor americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși nu au exact aceleași cifre, studiile de piață a trei companii diferite de cercetare, Strategy Analytics, Counterpoint Research și Canalys, arată faptul că Huawei a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple anul trecut.

Aproximativ 240 milioane de smartphone-uri a vândut Huawei anul trecut, conform Canalys. În același timp, vânzările Apple se situează puțin sub 200 milioane de unități.

Performanța Huawei este cu atât mai surprinzătoare cu cât a venit într-un an în care a fost forțată de Statele Unite să renunțe la o serie întreaga de tehnologii și servicii, precum aplicațiile Google sau cipurile americane.

Samsung a lansat prima tabletă cu 5G CITEȘTE ȘI Samsung a lansat prima tabletă cu 5G

60% din vânzările Huawei au avut loc în China, compensând problemele din Statele Unite. La nivel global, creșterea a fost de 17% față de 2018.

Cu 298 milioane de unități vândute, Samsung a rămas liderul detașat al pieței. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de alți doi producători chinez, Xiaomi și Oppo, care au vândut 125 respectiv 120 milioane de unități anul trecut.

2019 este primul an în care Huawei vinde mai multe smartphone-uri decât Apple. Compania chineză a mai depășit Apple, începând cu 2017, însă doar la nivel de trimestru.

Rezultatele anului trecut sunt oarecum contradictorii cu cele din ultimul trimestru, care a avut-o ca principal performer pe Apple. Compania americană a reușit în ultimul trimestru, datorită prețului mai mic al lui iPhone 11, să vândă mai multe telefoane inclusiv decât Samsung.

Samsung, pe de altă parte, este așteptată să-și revină în primul trimestru al acestui an. Compania coreeană va lansa la finele lui februarie seria de flagship-uri Galaxy S20. Tot atunci, există șanse mari să fie prezentat și al doilea smartphone pliabil al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
samsung
apple
xiaomi
oppo