Huawei anticipează că va deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume în ultimul trimestru al anului viitor

Huawei anticipează că va deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume în ultimul trimestru al anului viitor
scris 5 aug 2018

Compania chineză Huawei și-a îmbunătățit estimările referitoare la vânzările anuale de smartphone-uri la peste 200 de milioane de unități, anticipând că va deveni principalul furnizor din lume în ultimul trimestru al anului viitor, transmite Reuters.

Liderul actual al pieței este Samsung Electronics, scrie News.ro.

Huawei, care a devansat recent Apple și a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri în trimestrul încheiat în iunie, anticipează că vânzările acestor vor depăși dispozitive în acest an ținta de 180 de milionae de unități, după ce a livrat peste 95 de milioane de telefoane în primul semestru, a anunțat directorul general al diviziei de consum, Richard Yu.

”Cred că nu este o problemă să devenim al doilea mare furnizor global anul viitor; în trimestrul patru al anului viitor este posibil să devenim numărul unu”,  afirmat Yu vineri, la un briefing cu presa la sediul central al companiei din Shenzhen.

El a spus că creșterea puternică a vânzărilor din Europa și China au fost stimulate de produse premium, cum este gama p20, din care compania a vândut peste 9 milioane de unități de la lansarea acesteia, în urmă cu patru luni.

Directorul pentru securitate al Facebook pleacă din companie, iar postul său va fi desființat CITEȘTE ȘI Directorul pentru securitate al Facebook pleacă din companie, iar postul său va fi desființat

Piața chineză este esențială pentru Huawei, care este suspectată în SUA, Australia și alte țări că ar facilita spionajul guvernului chinez, acuzație respinsă de nenumărate ori.

Yu a arătat că Huawei nu poate face nimic după ce a fost exclusă practic de pe piața americană, unde operatorii importanți nu îi comercializează telefoanele. Creșterea puternică a vânzărilor Huawei pe alte piețe a compensat însă acest lucru.

Divizia de consum a Huawei, care include și smartphone-urile, a obținut o creștere de 73% a veniturilor în regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa, în primul semestru. Veniturile din China au urcat cu 37%.

Yu a spus că ponderea veniturilor diviziei în veniturile grupului Huawei a crescut în primele șase luni. În 2017, această pondere a fost de 39,3%.

ULTIMA ORĂ Apple devine prima companie privată care atinge o capitalizare de 1 trilion de dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Apple devine prima companie privată care atinge o capitalizare de 1 trilion de dolari

Huawei anticipează pentru acest an o creștere de 31% a livrărilor de smartphone-uri, ceea ce ar însemna o redresare puternică după încetinirea din 2017, provocată de piața chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
samsung