Huawei și-a lansat primul smartphone cu 8 GB memorie RAM

Huawei și-a lansat primul smartphone cu 8 GB memorie RAM
scris 4 iul 2018

Producătorul chinez Huawei a prezentat smartphone-ul Honor 10 GT, primul din propriul portofoliu care dispune de 8 GB memorie RAM.

Deși nu este o premieră, înaintea sa fiind lansate printre altele Mi Mix 2 de la Xiaomi și OnePlus 5, o cantitate de 8 GB memorie RAM este impresionantă, dar totodată poate fi inutilă și chiar contraproductivă pentru un smartphone.

8 GB de memorie sunt mai mult decât sistemul de operare și aplicațiile au nevoie, rămânând multă memorie liberă. Memoria liberă devine utilă doar dacă producătorul o folosește pentru stocarea altor date, precum păstrarea fișierelor necesare launcher-ului.

În plus, mai multă memorie înseamnă și un consum mai mare de energie. Astfel că, un telefon cu 8 GB memorie RAM poate ajunge să aibă o autonomie mai mică decât unul cu 4 GB, spre exemplu, fără să ofere un beneficiu real.

Dell va plăti 21,7 miliarde de dolari pentru răscumpărarea unor titluri și listarea companiei la bursa din New York CITEȘTE ȘI Dell va plăti 21,7 miliarde de dolari pentru răscumpărarea unor titluri și listarea companiei la bursa din New York

Din aceste considerente, în cele mai multe cazuri producătorul alege să-și doteze smartphone-urile cu 8 GB memorie RAM strict din considerente de marketing.

Altfel, Honor 10 GT, care va intra pe piața chineză pe 24 iulie, are un ecran de 5,8 inch cu 2280 x 1080 pixeli rezoluție și două camere foto de 24 MP respectiv 16 MP.

Alături de cei 8 GB memorie RAM se află un procesor Kirin 920 și o baterie de 3.400 mAh. Nu lipsesc din dotare ieșirea audio de 3,5 mm și senzorul de amprente care este montat pe butonul principal.

Cei de la Huawei nu au făcut publice planurile pentru lansarea globală și nici prețurile. Însă, ținând cont că arată și are în comun majoritatea dotărilor tehnice cu modelul Honor 10, este așteptat să fie vândut cu puțin peste 400 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone