Huawei și China Mobile ar putea intra în competiția pentru preluarea operatorului de telecomunicații brazilian Oi

Huawei și China Mobile ar putea intra în competiția pentru preluarea operatorului de telecomunicații brazilian Oi
scris 22 sep 2019

Huawei Technologies și China Mobile ar putea avansa o ofertă comună pentru preluarea operatorului de telecomunicații Oi din Brazilia, care are dificultăți financiare, pentru a-și extinde prezența pe cea mai mare piață din America Latină, a relatat sâmbătă site-ul O Globo, citat de Reuters.

Potrivit O Globo, ambele companii chineze anticipează o creștere semnificativă a afacerilor după ce Brazilia va începe să adopte tehnologia 5G, iar rețeaua cu fibră optică de 360.000 de kilometri a operatorului Oi este considerată un activ atractiv, potrivit News.ro.

Oi a refuzat să comenteze, în timp ce Huawei și China Mobile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

Americanii de la Fitbit, care au deschis la București cel mai mare birou de cercetare din afara SUA, explorează varianta vânzării – surse CITEȘTE ȘI Americanii de la Fitbit, care au deschis la București cel mai mare birou de cercetare din afara SUA, explorează varianta vânzării – surse

Compania Oi, al cincilea mare operator de telecomunicații fixe din Brazilia, a avut dificultăți să se redreseze, după ce în iunie 2016 a cerut protecția legii falimentului pentru a restructura datorii de aproximativ 65 de miliarde de reali.

Reuters a relatat joi că Oi negociază cu compania spaniolî Telefonica, cu Telecom Italia, dar se află în negocieri preliminare și cu AT&T și o altă companie chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
china mobile
oi