Huawei va lansa anul viitor un smartphone cu 10X zoom optic

Huawei va lansa anul viitor un smartphone cu 10X zoom optic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 nov 2018

Producătorul chinez Huawei și-a propus să depășească Samsung, iar o modalitate de a realiza acest lucru este lansarea de noutăți înaintea rivalului său.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departe de a fi un zvon mai mult ori mai puțin fondat, informația îl are ca sursă chiar pe șeful diviziei Consumer Business Group pentru Europa, Walter Ji. Acesta a făcut mai multe declarații interesante privind strategia pentru anul viitor.

De departe cel mai interesant, din punctul de vedere al utilizatorilor, este faptul că Huawei va lansa anul viitor un smartphone cu patru camere foto care va putea realiza o mărire optică de 10X. Și nu va fi un model oarecare, ci un viitor vârf de gamă.

Deși nu a spus ce model va beneficia de această funcție, cel mai probabil este vorba de un flagship din seria P sau seria Mate - P30 Pro sau Mate 30 Pro.

Mark Zuckerberg le-ar fi ordonat executivilor Facebook să nu mai folosească iPhone-uri CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg le-ar fi ordonat executivilor Facebook să nu mai folosească iPhone-uri

Huawei are un istoric recent foarte bun pe partea foto a smartphone-urilor sale. În fapt, modelul P20 Pro ocupă în prezent primul loc în cel mai renumit test profesional, realizat de cei de la DxOMark.

Va fi interesant de văzut nu doar cât va costa viitorul flagship cu 10X zoom, dar și dacă acest zoom va fi realizat în întregime optic sau va implica într-o anumită măsură o procesare software care să ajute în acest sens.

Este cunoscut faptul că anul acesta cele mai importante îmbunătățiri pe partea foto a smartphone-urilor au venit din zona software, care a implicat inclusiv algoritmi ce țin de inteligența artificială.

Executivul Huawei a mai spus că principala prioritate este detronarea Samsung de pe primul loc în topul vânzărilor de smartphone-uri. Cea mai bună tactică în acest sens, conform acestuia, este atacarea Samsung pe segmentul high-end al smartphone-urilor.

Samsung a lansat înaintea Huawei un telefon cu patru camere foto, este vorba de modelul Galaxy A9 de anul acesta. Însă, A9 este un model din gama de mijloc, iar Huawei vrea să facă același lucru, dar cu un vârf de gamă.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
zoom
samsung