Tranzacție - AROBS achiziționează Berg Software Timișoara. Fondatorul a anunțat la PROFIT NEWS TV că negociază achiziții

Tranzacție - AROBS achiziționează Berg Software Timișoara. Fondatorul a anunțat la PROFIT NEWS TV că negociază achiziții

Voicu Oprean

scris 19 nov 2021

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a preluat Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat și outsourcing, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea. 

În urma finalizării tranzacției, Grupul AROBS își va consolida prezența în zona de Vest a României și are în vedere creșterea prezenței pe piețele din Germania, Austria și Elveția.

Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru repararea iPhone-urilor CITEȘTE ȘI Apple vinde pentru prima dată piese de schimb pentru repararea iPhone-urilor

Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna octombrie a acestui an, precum și finanțare bancară. 

„Strategia noastră este să continuăm să ne extindem atât la nivel național cât și internațional prin realizarea de achiziții de companii IT cu care să dezvoltăm sinergii în zona de expertiză de software și în special pe enterprise solutions. Berg Software este un jucător important local, cu prezență în Timișoara, Oradea și Lugoj, care completează atât dimensiunea geografică prin deschiderea unui alt cap de pod în Vestul României, dar și deschiderea către piețele din Germania, Austria și Elveția, unde compania este extrem de bine poziționată și unde ne dorim să creștem prezența AROBS.

Berg își va păstra independența operațională, un alt aspect important din strategia de achiziții AROBS”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS. 

Berg Software a fost fondată în anul 1991 sub denumirea Berg Computers, având inițial obiectiv principal de activitate furnizarea de echipamente PC. Începând cu anul 1994, compania a intrat pe piața de servicii de dezvoltare software, reușind ca în 1998 să lanseze primul produs pentru piața din România, o soluție de tip ERP.

În anul 2020, Berg Software a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei, din activitatea de dezvoltare software în zona de Enterprise. De-a lungul celor 30 de ani de existență, compania a realizat cu succes peste 2.700 de proiecte pentru peste 750 de clienți locali și internaționali. Berg este deținută de familia Berg, Rodica Berg ocupând și poziția de CEO a companiei. Compania va fi condusă în continuare de Rodica Berg împreună cu ceilalți membri ai echipei de management.

În prezent, AROBS se află în expansiune continuă și în fază avansată a negocierilor pentru achiziția mai multor companii care operează în domeniul serviciilor software, sau care dețin și operează soluții pentru optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto, cum a anunțat fondatorul la PROFIT NEWS TV.

Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,4 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019.

Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%, potrivit termene.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
berg software timișoara
arobs