IDC: Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel în 2017

IDC: Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel în 2017
scris 13 feb 2018

3,9 milioane de smartphone-uri Pixel au livrat cei la Google în cursul anului trecut.

Conform unei analize realizate de IDC, în 2017 Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel. În analiză este inclusă atât prima versiune, lansată în 2016, cât și cea de-a doua, lansată anul trecut.

Anunțul făcut de către Directorul de Cercetare de la IDC, Francisco Jeronimo, se încadrează în estimarea oficială a celor de la Google, care au spus că livrările pentru smartphone-urile Pixel s-au dublat în 2017.

Google nu face publice date exacte despre vânzările smartphone-urilor sale, ci doar estimări de ordin general, ceea ce este de înțeles ținând cont cât de puțin reprezintă 3,9 milioane de unități dintr-o piață de 1,5 miliarde de unități.

YouTube Red va fi lansat în peste 100 de țări CITEȘTE ȘI YouTube Red va fi lansat în peste 100 de țări

Google a lansat anul trecut a două generația a smartphone-ului Pixel pe care susține că îl dezvoltă în întregime în cadrul propriilor fabrici, deși există mai multe indicii conform cărora execuția este realizată în continuare de partenerii companiei, precum HTC.

De asemenea, Google continuă politica bizară a disponibilității limitate. Ignorând restul lumii, Pixel 2 este disponibil doar în Australia, Canada, Germania, Porto Rico, Marea Britanie și Statele Unite.

La fel de bizar este că a doua versiune a smartphone-ului lansat anul trecut, Pixel 2 XL, are o disponibilitate diferită. Acesta, în afară de țările în care se comercializează Pixel 2, mai poate fi cumpărat pe căi oficiale în Italia și Spania.

În România, smartphone-urile Google sunt aduse din piața gri și costă pe măsură. Spre exemplu, versiunea de 64 GB a lui Pixel 2 XL costă la Emag 4.699 de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel