India autorizează Apple, Dell, Lenovo și alte firme să importe laptopuri și tablete

India autorizează Apple, Dell, Lenovo și alte firme să importe laptopuri și tablete
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2023

Apple, Dell, HP, Samsung și Lenovo sunt printre cele 110 firme autorizate de India pentru a importa laptopuri, tablete și PC-uri, conform unui nou sistem menit să monitorizeze livrările, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și Acer, Xiaomi, IBM și ASUS au obținut autorizații de import, adaugă sursele, în condițiile în care noul "sistem de gestionare a importurilor" va intra miercuri în vigoare, scrie Agerpres.

Google Chrome pentru iPhone permite mutarea barei de adrese jos CITEȘTE ȘI Google Chrome pentru iPhone permite mutarea barei de adrese jos

Țara din sud-estul Asiei anunțase luna trecută un nou sistem pentru laptopuri, tablete și PC-uri, după ce planul anterior de restricționare a importurilor a provocat critici din partea industriei și a SUA.

Firmele trebuie să înregistreze cantitatea și valoarea importurilor pe un portal, autorizația fiind validă până în septembrie 2024.

Ministerul Comerțului din India nu a răspuns solicitărilor de a confirma informația.

În perioada aprilie-iunie 2023, importurile de electronice, categorie care include computere personale, tablete și laptopuri, s-au cifrat la 19,7 miliarde de dolari, în creștere cu 6,25% în ritm anual. Per total, importurile de electronice reprezintă între 7% și 10% din importurile totale de mărfuri ale Indiei.

Mark Mateschitz, moștenitorul Red Bull și cel mai bogat millennial din Europa, a primit 582 milioane de euro în dividende CITEȘTE ȘI Mark Mateschitz, moștenitorul Red Bull și cel mai bogat millennial din Europa, a primit 582 milioane de euro în dividende

Monitorizarea importurilor se adaugă altor politici guvernamentale destinate creșterii producției locale prin oferirea de stimulente. Autoritățile de la New Delhi au prelungit termenul limită până la care companiile se pot înscrie într-un program de stimulente financiare în valoare de 170 de miliarde de rupii (2,1 miliarde de dolari) și care vizează investițiile mari în producția de echipamente informatice hardware, categorie ce include produse precum laptopuri, tablete, PC-uri și servere. Această schemă de stimulente este o componentă crucială din strategia Indiei de a deveni o mare putere în lanțul global de aprovizionare cu electronice, autoritățile de la New Delhi mizând pe o producție anuală de 300 de miliarde de dolari în 2026.

Noile reglementări nu se aplică smartphone-urilor.

Companii cum ar fi Dell, HP, Lenovo Group Ltd., Foxconn Technology Group și Asustek Computer Inc au căutat să obțină subvenții pentru a fabrica laptopuri, tablete și alte echipamente informatice hardware în India.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
dell
lenovo
india
tablete