Infineon își mărește capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România

Infineon își mărește capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2023

Producătorul german de seminconductori Infineon Technologies AG își dezvoltă prezența în România prin deschiderea oficială a biroului Infineon din Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cipurile Infineon la a căror dezvoltare contribuie echipele din Iași sunt utilizate în industria auto și Internet of Things (IoT).

Finanțare de 19 milioane dolari pentru trei antreprenori români care fac roboți în UK CITEȘTE ȘI Finanțare de 19 milioane dolari pentru trei antreprenori români care fac roboți în UK

În urmă cu mai bine de 10 ani, Infineon a început să implice parteneri din Iași în dezvoltarea de cipuri semiconductoare. Având în vedere competențele și amploarea tot mai mare a activităților, precum și o cooperare puternică cu Universitatea Tehnică, în 2022 Infineon a decis să își deschidă propriul birou în Iași. În același an, NoBug Consulting, o companie românească de inginerie cu o echipă importantă în Iași, specializată în furnizarea de servicii de verificare și proiectare digitală, a devenit parte a Infineon.

Infineon este un lider global în domeniul semiconductorilor pentru sisteme de putere și IoT, cu peste 56.000 de angajați la nivel mondial.

Infineon Technologies a intrat pe piața locală în 2005, odată cu deschiderea unui centru R&D în București, și a crescut la peste 500 de ingineri în România.

„Unicornul” IRL se închide după ce a recunoscut că 95% dintre utilizatorii aplicației sale sunt falși CITEȘTE ȘI „Unicornul” IRL se închide după ce a recunoscut că 95% dintre utilizatorii aplicației sale sunt falși

Infineon Technologies a fost înființată în 1999, în urma separării diviziei de semiconductori de către Siemens.

În 2019, Infineon a preluat rivalul american Cypress Semiconductor pentru 9 miliarde de euro, într-una dintre cele mai mari tranzacții din industrie din ultimii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
infineon
cipuri
iasi