Tranzacție: NoBug, companie specializată în verificarea circuitelor integrate, cu 3 centre de dezvoltare în România, intră în portofoliul Infineon

Tranzacție: NoBug, companie specializată în verificarea circuitelor integrate, cu 3 centre de dezvoltare în România, intră în portofoliul Infineon
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 iul 2022

Producătorul german de semiconductori Infineon Technologies se extinde pe piața românească prin preluarea furnizorului de servicii de verificare digitală NoBug Consulting, cu trei centre de cercetare-dezvoltare în țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

NoBug Consulting, companie specializată în verificarea și proiectarea circuitelor integrate digitale, a fost fondată în California în 1998 de antreprenorul Moshe Shalev. Cei aproximativ 120 de angajați ai companiei lucrează însă în subsidiarele din România și Serbia, care fac și obiectul tranzacției cu Infineon.

Astfel, compania germană a achiziționat firmele NoBug Consulting SRL (România) și NoBug d.o.o. (Serbia), cu centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov, Iași și, respectiv, Belgrad.

Tranzacție: Blizzard cumpără Proletariat CITEȘTE ȘI Tranzacție: Blizzard cumpără Proletariat

NoBug Consulting SRL, cu sediul la București, a obținut afaceri de 27,2 milioane de lei în 2021 și un profit net de 1,76 milioane de lei. Compania avea circa 100 de angajați anul trecut.

În urma tranzacției, Infineon își consolidează prezența în sectorul “internetului lucrurilor” (IoT) și accelerează ritmul în care divizia sa Connected Secure Systems (CSS) dezvoltă produse IoT complexe. 

“De asemenea, achiziția va întări poziția Infineon România ca centru de creștere pentru cercetare și dezvoltare în Europa”, spune Guenter Krasser, vicepreședinte și director executiv Infineon România.

Infineon Technologies a fost înființată în 1999, în urma separării diviziei de semiconductori de către Siemens. Compania germană are venituri anuale de 11 miliarde de euro și 50.000 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de semiconductori la nivel mondial.

În 2019, Infineon a preluat rivalul american Cypress Semiconductor pentru 9 miliarde de euro, într-una dintre cele mai mari tranzacții din industrie din ultimii ani.

Infineon este prezentă în România din 2005,  cu un centru de cercetare-dezvoltare în București, ajuns acum la peste 500 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
nobug consulting
nobug romania
infineon technologies
infineon bucuresti
achizitie
tranzactie
semiconductori