Google declanșează concedieri la Waze

Google declanșează concedieri la Waze
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iun 2023

Google reduce numărul de locuri de muncă la serviciul său de navigare auto Waze, în contextul în care înlocuiește sistemul de publicitate al aplicației cu tehnologia Google Ads.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrun e-mail trimis angajaților, Chris Phillips, care supraveghează divizia de cartografiere a Google, numită Geo, a declarat că strategia Waze va fi modificată pentru a include reclame Google, în loc să folosească un sistem separat de reclame. Mutarea va duce la concedieri, potrivit e-mailului, consultat de CNBC.

"Am decis să facem tranziția în ceea ce privește monetizarea anunțurilor Waze pentru a fi gestionată de Global Business Organization (GBO), similar cu Google Maps. Din păcate, acest lucru va determina o reducere a rolurilor axate pe monetizarea anunțurilor Waze, în vânzări, marketing, operațiuni și analiză", a scris Phillips.

Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată CITEȘTE ȘI Google renunță să mai producă ochelari de realitate augmentată

Google a achiziționat Waze pentru aproximativ 1,3 miliarde de dolari în 2013.

E-mailul nu a precizat câte locuri de muncă vor fi eliminate. Echipa Waze are peste 500 de angajați.

În decembrie, Google a anunțat că va combina echipele care lucrează la aplicațiile Google Maps și Waze, pentru a reduce costurile.

O lună mai târziu, Alphabet, compania mamă a Google, a anunțat că va concedia 12.000 de angajați, reprezentând 6% din forța sa de muncă la nivel global. De asemenea, compania a eliminat sau redus unele proiecte și a declarat că se concentrează pe creșterea eficienței.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
waze
concedieri google