Producătorul german de semiconductoare Infineon, cu operațiuni și în România, plătește 9 miliarde euro pentru rivalul american Cypress

Producătorul german de semiconductoare Infineon, cu operațiuni și în România, plătește 9 miliarde euro pentru rivalul american Cypress
scris 3 iun 2019

Producătorul german de semiconductoare Infineon Technologies, prezent și în România, a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului american Cypress Semiconductor, într-una dintre cele mai mari tranzacții din industrie din ultimii ani, ce evaluează compania americană la 9 miliarde de euro.

Potrivit acordului, Infineon va plăti acționarilor Cypress Semiconductor 23,95 dolari în numerar pentru fiecare acțiune, reprezentând o primă de 46% raportat la prețul mediu înregistrat în ultima lună, scrie Bloomberg. Oferta evaluează Cypress la 9 miliarde de euro (incluzând datoriile).

Acțiunile Cypress s-au apreciat cu peste 28% în tranzacțiile premarket de la New York, în timp ce titlurile Infineon au pierdut până la 5% din valoare în debutul tranzacțiilor pe bursa din Frankfurt.

FOTO Platforma germană de booking GetYourGuide este cel mai nou unicorn european CITEȘTE ȘI FOTO Platforma germană de booking GetYourGuide este cel mai nou unicorn european

Industria de profil trece printr-o perioadă de transformări intense, pe măsură ce producătorii își combină afacerile pentru a câștiga cotă de piață și a-și reduce cheltuielile. După eșecul mega-acordului cu Qualcomm, olandezii de la NXP Semiconductor au semnat, recent, o tranzacție de aproape 1,8 miliarde de dolari pentru achiziția diviziei de cipuri pentru Wi-Fi și Bluetooth a Marvell Technology Group.

Anterior, în martie, producătorul american de cipuri grafice Nvidia a ajuns la un acord pentru preluarea multinaționalei israeline Mellanox Technologies, furnizor de soluții de conectivitate complete, pentru 6,9 miliarde de dolari în numerar.

Infineon estimează economii anuale de 180 milioane de euro până în 2022 în urma acordului cu Cypress și venituri de peste 1,5 miliarde de euro pe an pe termen lung.

Acordul este condiționat de obținerea aprobării acționarilor și a autorităților de reglementare relevante și este așteptat să se încheie până la finele acestui an, sau în prima parte a anului viitor.

Fondată în 1999 la Neubiberg, Infineon are peste 40.000 de angajați și venituri anuale de peste 7,5 miliarde de euro. Compania germană este activă în România din anul 2005,  având un centru de cercetare-dezvoltare în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
infineon technologies
cypress semiconductor
achizitie
preluare
semiconductoare
semiconductori