INFOGRAFIC Pokémon GO a “prins” 5 miliarde în 5 ani

INFOGRAFIC Pokémon GO a “prins” 5 miliarde în 5 ani
scris 7 iul 2021

În 5 ani de când există jocul Pokémon GO, acesta a atras de la utilizatori peste 5 miliarde de dolari.

Pokémon GO aniversează 5 ani de când a fost lansat și a făcut ravagii în lumea jocurilor mobile. Hitul celor de la Niantic era jucat peste tot și era prezent zilnic în presă.

Mediatizarea a scăzut, în timp, însă Pokémon GO a continuat să fie jucat de un mare număr de utilizatori, care au continuat să investească bani în obiectele virtuale din joc.

Cea mai nouă versiune de iOS creează probleme pentru o parte din utilizatori CITEȘTE ȘI Cea mai nouă versiune de iOS creează probleme pentru o parte din utilizatori

Conform unei analize Sensor Tower, Pokémon GO are venituri de peste 5 miliarde de dolari în cei 5 ani de când există și este, în continuare, cel mai popular joc din nișa de geolocație augmentată.

Prima jumătate a acestui an, în care a câștigat 641.6 de milioane de dolari, a fost și cea mai bună până acum, din punct de vedere financiar, pentru jocul dezvoltat de Niantic. Și procentul de creștere al veniturilor, 34%, este cel mai mare de până acum.

2020, an pandemic, a fost și cel mai bun de până acum pentru Pokémon GO. Acesta a câștigat 1,3 miliarde de dolari.

INFOGRAFIC Pokémon GO a “prins” 5 miliarde în 5 ani

Din cele 5 miliarde câștigate până acum, cei mai mulți bani vin din Google Play. Platforma celor de la Google a generat pentru Pokémon GO 2,7 miliarde de dolari. iPhone, care are un număr mult mai mic de utilizatori decât Android, a adus aproximativ 2,4 miliarde de dolari.

De când există, Pokémon GO a cumulat 632 de milioane de download-uri la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
pokémon go
niantic
jocuri