Instagram adaugă posibilitatea ștergerii conturilor pe iPhone

Instagram adaugă posibilitatea ștergerii conturilor pe iPhone
scris 1 iul 2022

Constrânsă de noile reguli impuse de Apple pentru dezvoltatorii de iPhone, Instagram a adăugat opțiuni pentru ștergerea și dezactivarea conturilor.

Contrar interesului companiei și a strategiei de până acum, care consta în ascunderea cât mai bine a opțiunii de ștergere a conturilor, Instagram a fost nevoită să includă această opțiune în aplicația de iPhone.

Începând cu 30 iunie, Apple a impus o nouă regulă pentru dezvoltatorii de aplicații pentru iPhone. Toate aplicațiile care presupun crearea unui cont, trebuie să ofere și opțiunea ștergerii acestuia, împreună cu toate datele personale.

Apple va avea propriul modem 5G abia peste doi ani CITEȘTE ȘI Apple va avea propriul modem 5G abia peste doi ani

Ca multe alte aplicații, a căror folosire necesită deținerea unui cont personal, Instagram se vede nevoită să urmeze această regulă și a lansat un update prin care se conformează cu noua politică, ostentativ, exact în ziua termenului limită.

Opțiunea ștergerii contului se regăsește în pagina setărilor legate de contul de Instagram, în partea de jos a ecranului. Ștergerea nu are loc imediat cum utilizatorul confirmă comanda, ci după 30 de zile, în care acesta se poate răzgândi.

Nu toate aplicațiile au pus în aplicare noua regulă înainte de termenul limită. Dintre cele mai cunoscute, WhatsApp și Signal au adăugat această opțiune, în timp ce printre cele ce încă nu o respectă se numără Spotify și Telegram.

Apple nu a impus o penalizare dură pentru nerespectarea noii reguli, ci a menționat doar că aplicațiile care nu se conformează ar putea să se confrunte cu întârzieri în verificarea și publicarea update-urilor în App Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
iphone
apple
meta