Instagram își modifică algoritmul din motive politice

Instagram își modifică algoritmul din motive politice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 iun 2021

Pentru că, în configurația actuală, algoritmul de rankare al postărilor a scăzut vizibilitatea conținutului postat de palestinieni, Instagram a decis să-l modifice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instagram va modifica modul în care algoritmul evaluează cele mai interesante postări și le afișează în news feed-ul utilizatorilor săi, după ce a fost acuzată că dezavantajează palestinienii implicați în conflictul din Gaza.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Inclusiv în cadrul Facebook, care deține Instagram, a existat o mișcare internă care a ridicat problema reducerii la tăcere a palestinienilor, chiar și în mod complet neintenționat.

Până acum, postările repostate în format Story pe Instagram erau dezavantajate de algoritmul platformei sociale. Acestea erau considerate mai puțin interesante, pentru a avantaja conținutul original.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Algoritmul funcționa de ani buni în această formă, însă, în urma noilor acuzații de cenzură, Instagram a decis să modifice algoritmul, astfel încât postările originale și repostările să fie considerate la fel de importante.

Oficialii Instagram spun că modificarea era luată în considerare de mai mult timp și că efectul asupra conflictului din Gaza nu a făcut decât să grăbească decizia.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
algoritm
palestina