Instagram lansează o funcție de comunicare vocală

Instagram lansează o funcție de comunicare vocală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 dec 2018

Rețeaua socială deținută de Facebook oferă utilizatorilor posibilitatea să comunice și vocal prin intermediul serviciului intern de chat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Utilizatorii care, în locul numeroaselor aplicații de chat disponibile, preferă să comunice folosind Instagram, pot face acum acest lucru și vocal, prin înregistrarea unor mesaje vorbite.

Funcția este integrată în Instagram Direct, serviciul de chat intern, și funcționează la fel ca facilitățile similare din majoritatea aplicațiilor de chat, pe un sistem similar tradiționalelor walkie-talkie.

Practic, utilizatorul apasă microfonul din fereastra de compunere a mesajelor și-l ține apăsat cât vorbește. Înregistrarea este trimisă automat în momentul în care se ridică degetul de pe microfon.

Qualcomm obține, în primă instanță, interzicerea vânzării unor modele de iPhone în China CITEȘTE ȘI Qualcomm obține, în primă instanță, interzicerea vânzării unor modele de iPhone în China

Spre deosebire de Facebook (rețeaua socială), care s-a separat de propria funcție de chat dând naștere serviciului autonom Facebook Messenger, în cazul Instagram, Facebook (compania) preferă să includă funcția de chat în aplicația principală pentru Instagram.

Utilizatorii tineri care folosesc Instagram în mod intens preferă că comunice între ei folosind funcția de chat internă, decât să apeleze la o aplicație specializată în acest sens, precum WhatsApp sau Telegram.

Pentru Instagram, o funcție de chat cât mai completă este un mijloc de a ține utilizatorii în cadrul rețelei cât mai mult, chiar dacă asta înseamnă să crească complexitatea unei aplicații extrem de simple la origini, focusate doar pe fotografie.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
chat