Instagram va testa funcții care blurează mesajele care conțin nuditate, pentru a proteja adolescenții

Instagram va testa funcții care blurează mesajele care conțin nuditate, pentru a proteja adolescenții
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2024

Instagram va testa funcții care blurează mesajele care conțin nuditate, pentru a proteja adolescenții și pentru a preveni potențialii escroci să ajungă la ei, a anunțat compania mamă Meta, în timp ce încearcă să atenueze îngrijorările cu privire la conținutul dăunător din aplicațiile sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gigantul tehnologic este supus unei presiuni crescânde în Statele Unite și Europa din cauza acuzațiilor că aplicațiile sale dau dependență și alimentează probleme de sănătate mintală în rândul tinerilor, scrie News.ro.

Veniturile producătorului de cipuri TSMC - creștere record CITEȘTE ȘI Veniturile producătorului de cipuri TSMC - creștere record

Meta a spus că funcția de protecție pentru mesajele directe ale Instagram va folosi învățarea automată de pe dispozitiv pentru a analiza dacă o imagine trimisă prin serviciul său conține nuditate.

Funcția va fi activată în mod prestabilit pentru utilizatorii sub 18 ani, iar Meta va anunța adulții pentru a-i încuraja să o activeze.

”Deoarece imaginile sunt analizate pe dispozitivul în sine, protecția împotriva nudității va funcționa și în chaturile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini – cu excepția cazului în care cineva alege să ni le raporteze”, a spus compania.

Spre deosebire de aplicațiile Meta Messenger și WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar compania a spus că intenționează să lanseze criptarea pentru serviciu.

Meta a mai spus că dezvoltă tehnologie pentru a ajuta la identificarea conturilor care ar putea fi implicate în escrocherii sexuale și că testează noi mesaje pop-up pentru utilizatorii care ar fi putut interacționa cu astfel de conturi. În ianuarie, gigantul rețelelor sociale a spus că va ascunde mai mult conținut de adolescenții prezenți pe Facebook și Instagram, adăugând că acest lucru va face mai dificil să întâlnească conținut sensibil, cum ar fi sinuciderea, auto-vătămarea și tulburările de alimentație.

Procurorii generali din 33 de state americane, inclusiv California și New York, au dat compania în judecată în octombrie, spunând că a indus în eroare publicul în mod repetat cu privire la pericolele platformelor sale.

În Europa, Comisia Europeană a solicitat informații despre modul în care Meta protejează copiii de conținutul ilegal și dăunător.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
imagini
adolescenti