Intel a început să producă cipuri în Irlanda, cu o mașinărie mare cât un autobuz

Intel a început să producă cipuri în Irlanda, cu o mașinărie mare cât un autobuz
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2023

Intel a început să producă cipuri în Irlanda, folosind mașini de litografie cu ultraviolete extreme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O astfel de mașinărie costă 150 de milioane dolari (una singură) și este mare cât un autobuz, conform Reuters.

Fabrica de lângă Dublin, în care au fost investite 18.5 miliarde dolari, este și prima care dezvoltă cipuri, în volum mare, folosind procesul de fabricație Intel 4.

Apple nu mai oferă suport tehnic pe X CITEȘTE ȘI Apple nu mai oferă suport tehnic pe X

Recent, Intel a renunțat la achiziția de 5,4 miliarde de dolari a producătorului israelian de cipuri Tower Semiconductor, declarând că nu a reușit să obțină aprobarea de reglementare necesară.

Gigantul tehnologic a declarat că renunță la acordul planificat ”din cauza incapacității de a obține în timp util aprobările de reglementare necesare în temeiul acordului de fuziune”.

VIDEO Bank of Ireland își cere scuze. A permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau CITEȘTE ȘI VIDEO Bank of Ireland își cere scuze. A permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau

Intel va plăti o taxă de reziliere de 353 milioane de dolari către Tower, scrie News.ro.

Intel a anunțat intenția de a cumpăra Tower, un producător de cipuri pe bază de contract care produce semiconductori pentru alte companii, în februarie 2022, pentru 5,4 miliarde de dolari.

Acțiunile Tower Semiconductor, listate în Israel, au scăzut cu 8% în urma informației.

Reuters, citând oameni familiarizați cu chestiunea, a relatat marți că Intel nu și-a asigurat aprobarea pentru acord din partea autorităților chineze, înainte de trecerea unui termen crucial.

Autoritățile chineze nu au comunicat public aprobarea achiziției.

”După o analiză atentă și discuții amănunțite și după ce nu au primit nicio indicație cu privire la anumite aprobări de reglementare necesare, ambele părți au convenit să își rezilieze acordul de fuziune, după ce a trecut termenul de 15 august 2023”, a declarat Tower Semiconductor miercuri, într-un comunicat.

Rezilierea acordului este o posibilă lovitură pentru Intel, care, sub conducerea CEO-ului Pat Gelsinger, s-a angajat să-și stimuleze afacerea cu semiconductori.

Cum a ajuns o companie auto din Vietnam să valoreze mai mult decât Ford, Volkswagen sau General Motors CITEȘTE ȘI Cum a ajuns o companie auto din Vietnam să valoreze mai mult decât Ford, Volkswagen sau General Motors

De-a lungul anilor, Intel și-a pierdut poziția de lider în fabricarea de cipuri în favoarea companiei taiwaneze TSMC și a Samsung din Coreea de Sud și acum încearcă să recupereze teren.

Acordul ar fi oferit Intel un punct de sprijin în tehnologiile de specialitate pe care Tower se concentrează, cum ar fi frecvența radio și senzorii industriali.

Intel este văzută ca fiind esențială pentru încercarea SUA de a recâștiga conducerea în producția de semiconductori.

Anularea achiziției evidențiază, de asemenea, modul în care tranzacțiile comerciale continuă să fie prinse între bătălia tehnologică mai largă a SUA și a Chinei, semiconductorii fiind în centrul acesteia.

SUA au folosit restricții pentru exporturi, în încercarea de a tăia accesul Chinei la tehnologia cheie a semiconductoarelor.

China a restricționat exportul anumitor metale necesare pentru fabricarea cipurilor și altor tehnologii. Și Beijingul a interzis, de asemenea, unor entități din China să cumpere produse de la firma americană de cipuri de memorie Micron

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
tower semiconductor