Intel a renunțat la obiectivul de a deschide o fabrică de cipuri în Magdeburg

Intel a renunțat la obiectivul de a deschide o fabrică de cipuri în Magdeburg
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Intel a renunțat la obiectivul său inițial de a deschide o fabrică de cipuri în orașul Magdeburg, din estul Germaniei, în prima jumătate a anului 2023, a informat ziarul regional Volksstimme, afirmând că gigantul semiconductorilor ar fi dorit subvenții publice mai mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica este esențială pentru planurile Germaniei și ale Uniunii Europene de a întări reziliența continentului, aducând mai multă producție la nivel local, după ce pandemia de Covid-19 și invadarea Ucrainei de către Rusia au evidențiat riscurile implicate de lanțurile de aprovizionare lungi, care se întind pe glob, scrie News.ro.

Apple recunoaște că folosește senzori foto de la Sony CITEȘTE ȘI Apple recunoaște că folosește senzori foto de la Sony

Dar ziarul a spus că creșterea prețurilor energiei și la materiilor prime a deranjat calculele originale ale companiei americane.

Acolo unde Intel a bugetat inițial costuri de 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), prețurile sunt acum mai aproape de 20 de miliarde de euro.

”Provocările geopolitice au crescut și cererea de semiconductori a scăzut. Aceasta înseamnă că nu putem da încă o dată definitivă pentru începerea construcției”, a declarat purtătorul de cuvânt al Intel, Benjamin Barteder, citat de publicație.

Compania a adăugat că discută cu guvernul cum ar putea fi eliminat ”un deficit” de finanțare.

"Deficitul a apărut în această situație actuală. Lucrăm cu parteneri din guvern pentru a împinge proiectul mai departe", potrivit Intel, care nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
magdeburg