Intel ar putea vinde divizia de securitate informatică - surse

Intel ar putea vinde divizia de securitate informatică - surse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iun 2016

Intel ar putea vinde divizia de securitate informatică, înființată în 2011, când compania americană a plătit 7,7 miliarde de dolari pentru cumpărarea producătorului de software antivirus McAfee, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2014, denumirea McAfee a fost schimbată în Intel Security.

În aprilie, Intel a anunțat că va concedia până la 12.000 de angajați, respectiv 11% din forța de muncă, în cadrul planului de concentrare a activităților pe producția de microcipuri destinate centrelor de date și dispozitivelor conectate la Internet și de distanțare de industria PC-urilor aflată în declin. Ca parte a planului de restructurare, Intel intenționează să închidă și centrul de cercetare de la București.

Acțiunile Intel au pierdut 11% din valoare pe parcursul anului.

În primul trimestru, veniturile Intel au crescut la 13,7 miliarde de dolari, de la 12,78 miliarde de dolari în urmă cu un an. Potrivit companiei, vânzările de produse pentru centrele de date și pentru Internetul lucrurilor au reprezentat 40% din veniturile companiei și au asigurat cea mai mare parte a profitului operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
mcafee
antivirus
securitate informatică