Intel investește 600 de milioane de dolari pentru extinderea activităților de cercetare și dezvoltare în Israel

Intel investește 600 de milioane de dolari pentru extinderea activităților de cercetare și dezvoltare în Israel
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2021

Intel va investi 600 de milioane de dolari în Israel pentru extinderea activităților de dercetare și de dezvoltare și a confirmat că cheltuie 10 miliarde de dolari pentru o nouă fabrică de cipuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite de o zi în Israel, de către directorul general al Intel, Pat Gelsinger, ca parte a unui turneu european care a inclus săptămâna trecută Germania și Belgia, scrie News.ro.

Intel investește 400 de milioane de dolari pentru a transforma unitatea sa Mobileye, cu sediul în Ierusalim, într-un campus de cercetare și dezvoltare, pentru dezvoltarea tehnologiilor destinate automobilelor autonome.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Alte 200 de milioane de dolari vor fi investiți în construirea unui centru de cercetare și dezvoltare, numit IDC12, în orașul portuar nordic Haifa, lângă actualul său centru de dezvoltare.

Intel a declarat că facilitatea de ”proiectare de cipuri” va avea 6.000 de angajați.

Gelsinger, aflat în primul său turneu european de când a preluat conducerea companiei în februarie, a anticipat duminică ”un viitor vibrant pentru Intel și Israel, în deceniile viitoare”.

În ultimii ani, Intel a cumpărat trei companii de tehnologie israeliene - Mobileye în 2017, cu peste 15 miliarde de dolari, producătorul de cipuri de inteligență artificială Habana, în 2019, cu 2 miliarde de dolari, și Moovit, acum un an, cu 1 miliard de dolari.

În timpul scurtei sale vizite, Gelsinger s-a întâlnit cu conducerea Intel și Mobileye și cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

La începutul anului 2019, ministerul israelian al Finanțelor a declarat că Intel va primi o subvenție de 1 miliard de dolari pentru construirea unei fabrici de cipuri de 11 miliarde de dolari, deși la acel moment Intel nu a confirmat suma.

Duminică, Intel a anunțat că investițiile vor fi de 10 miliarde de dolari și că a început prima fază de construcție.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Actuala sa fabrică Fab 28, de la sediul companiei Kiryat Gat, produce cipuri de 10 nanometri.

Intel nu a dezvăluit dacă noua fabrică va produce cipuri mai mici, ceea ce ar crește eficiența, dar în martie a anunțat că construiește două fabrici de cipuri de 7 nm în Arizona, pentru aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Exporturile Intel Israel au crescut în 2020 la un nivel record de 8 miliarde de dolari, de la 6,6 miliarde de dolari în 2019, reprezentând 14% din totalul exporturilor de înaltă tehnologie și 2% din PIB-ul Israelului.

Intel este cel mai mare angajator al industriei de înaltă tehnologie din Israel, cu aproape 14.000 de lucrători.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
israel