Yahoo nu va vinde participația la Alibaba, dar analizează renunțarea la activitățile principale

Yahoo nu va vinde participația la Alibaba, dar analizează renunțarea la activitățile principale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 dec 2015

Yahoo nu va renunța la participația pe care o deține la Alibaba Holding Group și analizează vânzarea activităților principale, care valorează circa 4 miliarde de dolar, transmit CNBC și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Yahoo ar urma să separe toate celelate activități, cu excepția participației la Alibaba, într-o nouă companie, listată la bursă. Ulterior, aceasta ar putea fi vândută.

Activitățile de bază ale Yahoo sunt reprezentate de serviciile de internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri.

CEO-ul companiei Marissa Mayer dorea vânzarea a unei participații în valoare de circa  30 de miliarde de dolari la Alibaba Holding Group, în urma operațiunii urmând să fie creată o nouă companie, destinată serviciilor oferite de Yahoo pentru firmele de talie mică.

Potrivit unor surse citate de CNBC, membrii board-ului preferă varianta separării activităților de bază într-o nouă companie, care ar putea fi vândută ulterior, și păstrarea patricipației la Alibaba.

Yahoo se confruntă cu probleme de mult timp, printre care rezultatele financiare sub așteptări și declinul acțiunilor companiei, iar Mayer nu a reușit până acum să găsească o rezolvare.

Veniturile Yahoo au crescut cu 6,8% în perioada iulie-septembrie, sub așteptările investitorilor și ale analiștilor, iar rezultatele financiare al companiei au arătat o scădere de 5% a acțivităților de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
marissa mayer
alibaba