iOS 17 ar putea aduce o schimbare de design pentru Control Center și mai multe alte îmbunătățiri

iOS 17 ar putea aduce o schimbare de design pentru Control Center și mai multe alte îmbunătățiri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 apr 2023

Cu puțin timp înainte ca Apple să facă primele anunțuri oficiale legate de iOS 17, primele informații pe surse despre viitorul update major al sistemului de operare folosit de iPhone descriu mai multe schimbări pregătite de compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În primul rând, Control Center se pare că va avea un nou design. Meniul care oferă acces rapid la mai multe funcții importante ale sistemului de operare, de la conexiuni, la volum și luminozitate, a fost lansat în urmă cu 10 ani și nu a beneficiat de schimbări majore în ultimii șase ani.

Vor fi extinse funcțiile de personalizare a Lock Screen-urilor, care vor primi mai multe opțiuni legate de text și o funcție de partajare prin care utilizatorii își vor putea trimite unii altora propriile Lock Screen-uri.

Aplicația de știri Artifact lansează o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Aplicația de știri Artifact lansează o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul AI-ului

App Library va oferi și ea mai multă libertate utilizatorilor. Se pare că va exista opțiunea redenumirii folder-elor, însă, nu este clar dacă utilizatorii vor putea să mute liber aplicațiile dintr-un folder într-altul, așa cum era normal să fie posibil încă din momentul lansării acestei funcționalități.

De asemenea, se pare va fi introdusă o opțiune prin care va putea fi reglată intensitatea lanternei. În momentul în care funcția de lanternă este activă, utilizatorii ar urma să poată folosi butoanele de volum pentru a crește sau reduce intensitatea acesteia.

În fine, se pare că Apple va aduce mai multe îmbunătățiri aplicației Apple Music. Aceasta va beneficia de un design simplificat, care, probabil, va face ca aplicația se miște mai rapid - în prezent Apple Music se mișcă semnificativ mai greu decât Spotify pe iPhone. De asemenea, se pare că aceeași aplicație va putea afișa versurile în timp real ale melodiilor redate direct în Lock Screen.

Per ansamblu, se pare că iOS 17 va fi un „update de întreținere”, prin care Apple, în loc să adauge multe noutăți, se va concentra pe îmbunătățirea și optimizarea funcțiile care există deja.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 17
iphone