Vânzările de PS5 au impresionat, după ce Sony a rezolvat problemele de stocuri

Vânzările de PS5 au impresionat, după ce Sony a rezolvat problemele de stocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 apr 2023

Cea mai recentă generație a consolelor de gaming Sony a avut un prim trimestru al acestui an excelent, cu vânzări mult peste cele de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony anunță că, în primul trimestru al anului, a livrat 6,3 milioane de console PlayStation 5 - o creștere extraordinară de la cele 2 milioane de console livrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Marea diferență între perioadele comparate vine din stocurile în care PS5 a fost disponibilă. Dacă anul trecut Sony a avut probleme mari de stocuri, acestea au fost rezolvate între timp.

Acțiunile Intel cresc puternic deși compania a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria sa CITEȘTE ȘI Acțiunile Intel cresc puternic deși compania a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria sa

Pe întreg anul fiscal 2022 au fost vândute 19,1 milioane de console, peste estimările care vorbeau de 18 milioane de console livrate.

În total, din momentul lansării pe finalul lui 2020, au fost vândute 38,5 milioane de console PlayStation 5.

Nu la fel de bune au fost veștile pentru compania japoneză pe partea de software. Vânzările de jocuri au scăzut de la 70,5 milioane în urmă cu un an la 68 de milioane în primul trimestru al acestui an.

A scăzut și numărul de utilizatori ai serviciului PlayStation Network. De la 112 milioane de utilizatori în trimestrul anterior, acesta a numărat 108 milioane de utilizatori în ultimul trimestru.

Per total, Sony a înregistrat venituri de 22,7 miliarde de dolari în ultimul trimestru, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut cu 30%.

O altă veste foarte bună pentru compania japoneză a venit săptămâna aceasta din Marea Britanie, acolo unde autoritatea pentru concurență a anunțat că blochează tranzacția prin care Microsoft vroia să cumpere Activision, din cauza posibilelor implicații asupra pieței de cloud gaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
ps5
sony
console
jocuri