ChatGPT, disponibil, din nou, în Italia

ChatGPT, disponibil, din nou, în Italia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 apr 2023

Accesul la chatbot-ul dezvoltat de OpenAI a fost permis, din nou, în Italia, după ce compania a rezolvat o serie de probleme indicate de autorități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

OpenAI anunță că ChatGPT poate fi folosit, din nou, în Italia, după ce a fost blocat în martie pentru că modul în care acesta procesa datele a fost găsit a fi neconform cu legislația GDPR.

Autoritățile italiene au considerat că nu sunt respectate normele comunitare în procesul de colectare a datelor folosite pentru antrenarea chatbot-ului și au cerut întreruperea procesării datelor personale până la rezolvarea unei breșe.

TikTok va folosi AI-ul generativ pentru a crea avataruri CITEȘTE ȘI TikTok va folosi AI-ul generativ pentru a crea avataruri

OpenAI a trebuit să adauge o înștiințare din care utilizatorii să înțeleagă cum le sunt colectate datele și folosite pentru antrenarea algoritmilor, alături de opțiunea prin care utilizatorii să refuze ca datele personale să le fie folosite în acest fel.

În plus, a trebuit introdus și un sistem de verificare a vârstei.

Termenul limită pentru implementarea acestor modificări era ultima zi a lunii aprilie. OpenAI a reușit în cursul acestei săptămâni să facă schimbările necesare și să obțină autorizația de funcționare în Italia.

Autoritatea italiană pentru protecția datelor s-a declarat mulțumită de modul în care OpenAI i-a răspuns cererilor, dar a spus că va rămâne vigilentă în ceea ce privește ChatGPT.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
ai
italia