iPadOS 16 aduce un nou mod de multitasking pentru iPad

iPadOS 16 aduce un nou mod de multitasking pentru iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2022

Apple a gândit un nou sistem de multitasking, pe care laptopurile și tabletele companiei îl vor împărtăși începând de anul acesta, cu ocazia celor mai noi versiuni de iPadOS și macOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criticat frecvent pentru funcționalitatea limitată a opțiunilor de multitasking, iPadOS va oferi ceea ce Apple numește Stage Manager - un nou manager de aplicații, care ar trebui să optimizeze lucrul cu mai multe ferestre.

Noul Stage Manager afișează mare și pe centru fereastra aplicației active, cu toate celelalte aplicații grupate pe categorii, în partea stânga a ecranului.

VIDEO Apple a prezentat primele noutăți legate de iOS 16 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat primele noutăți legate de iOS 16

Ferestrele pot fi mutate dintr-un grup în altul și chiar suprapuse în mod vizibil, la fel ca pe desktop. Pe ecranul unui iPad vor putea fi afișate simultan până la patru aplicații.

iPadOS 16 aduce îmbunătățiri și în ceea ce privește colaborarea. Apple a demonstrat la WWDC 2022 cum pot fi partajate documente din meniul de share și cum acestea indică în timp real cine și ce editează într-un document.

Funcțiile de colaborare depășesc sfera aplicațiilor office, acestea putând fi inițiate și urmărire și din alte aplicații precum FaceTime în timpul unui apel sau iMessage în cadrul unei conversații.

Tabletele iPad vor avea, în sfârșit, o aplicație meteo dezvoltată de Apple și optimizată pentru ecranele mai mari ale acestora, dar nu și un calculator.

iPadOS 16 va fi lansat, împreună cu celelalte versiuni noi ale sistemelor de operare Apple, la toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipados 16
multitasking
ipad