Italia amendează Facebook pentru practică înșelătoare în materie de protecție a datelor

Italia amendează Facebook pentru practică înșelătoare în materie de protecție a datelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2021

Autoritatea italiană pentru concurență (AGCM) a anunțat o nouă amendă, în valoare de 7 milioane de euro, împotriva Facebook pentru practică înșelătoare în materie de protecție a datelor, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit AGCM, gigantul social media nu și-a informat în mod corect utilizatorii cu privire la modalitatea de colectare a datelor lor în scopuri comerciale, scrie Agerpres.

Producătorul chinez de smartphone-uri Vivo intră în România CITEȘTE ȘI Producătorul chinez de smartphone-uri Vivo intră în România

AGCM a aplicat deja companiei Facebook o amendă de 5 milioane de euro în anul 2018, pentru practici comerciale neloiale și i-a ordonat să adopte măsuri corective.

A doua amendă a fost decisă întrucât Facebook a ignorat ordinele de modificare a practicilor sale, așa cum i s-a solicitat, a explicat Autoritatea italiană pentru concurență. ''Totuși, nu sunt furnizate informații imediate și clare privitoare la colectarea și folosirea datelor utilizatorilor în scopuri comerciale'', a precizat AGCM.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
italia